Aniversați în curând primul an de viață al micuțului/micuței? Cu siguranță sunteți în căutarea unor cadouri copii de 1 an care să-i fie de folos, celui mic,  în noua etapă, cea de todler.

La 12 luni, copilul cunoaște o dezvoltare bruscă, atât cognitiv, cât și fizic, emoțional. Încep să descopere că sunt capabili de lucruri pe care le văd și la adulți, majoritatea deja merg binișor pe picioarele lor, iar gângureala lor începe din ce în ce mai mult să capete un sens, să transmită mai bine care le sunt nevoile, cerințele.

Joaca este deosebit de importantă în această etapă, întrucât jucăriile îi ajută să descopere lumea din jur, să îți folosească mai bine atât abilitățile de motricitate fină, cât și pe cele de motricitate grosieră. Mecanismele logice încep și ele să funcționeze mai bine, așa încât micuții vor fi interesați de puzzle-uri și jocuri de tipul „găsește forma”, dar și de tricicletele fără pedale, pe care pot începe să le „conducă” singurei.

De asemenea, începe să înțeleagă ce i se vorbește, din ce în ce mai bine. Nu te sfii să-i ceri jucăria de lângă el sau să-i dai instrucțiuni simple. Veți fi surprinși că ușor-ușor va începe să înțeleagă și să execute ceea ce îi cereți.

Pentru că încearcă să devină din ce în ce mai autonom, încercați să-l lăsați pe cel mic să se descurce și singur: să-și ia apa sau jucărie dintr-un colț al camerei, să urce în pătuț etc.  Desigur, atât timp cât nu se expune niciunui pericol.

Cadouri copii de 1 an. Alege cele mai frumoase jucării de la Zazu Toys

Sortator de forme și puzzle-uri simple din lemn, cu forme pe care copilul să le pună în ordine. Acest tip de jucării aduc beneficii și în ceea ce privește dezvoltarea motricității fine. Pe lângă dezvoltarea logicii, copiii se acomodează cu diferite forme și culori, pe care le învață mai ușor. Pe lângă asta, li se dezvoltă capacitatea de observație și capacitățile motrice fine.

La fel și cuburile de construit – chiar dacă încă nu va înțelege conceptul de construcție, cel mic se va distra creând turnuri de cuburi pe care mai apoi să le dărâme. Mâinile sunt printre cele mai importante „instrumente” cu care copiii descoperă lumea. Dezvoltarea armonioasă a motricității este în strânsă legătură cu dezvoltarea creierului și a gândirii. Așadar, este foarte important să-i lăsăm pe copii să-și folosească cât mai mult mâinile în activitățile de zi cu zi.

Jucărie cu sfoară pe care să o poată trage după ei pe oriunde merg. Vor fi foarte entuziasmați să iasă la plimbare cu jucărioara lor. De asemenea, vor aprecia și o jucărie cu roți și mâner, pe care le pot manevra după bunul plac, ca pe niște mașinuțe.

Jucării Montessori sau Waldorf. Pot fi folosite cu succes pentru împlinirea nevoilor cognitive și de joc ale tuturor etapelor de creștere. Pentru vârsta de 1 anișor, vă recomandăm inelele de dimensiuni diferite care trebuie aranjate sub formă piramidală sau alte modele care îl învață pe cel mic să înțeleagă situațiile cauză-efect, cum ar fi un traseu de mașinuțe.

Antemergătoare. Sunt utile atât pentru a-l ajuta pe cel mic să pornească pe picioarele lui, dar servesc și ca centre de joacă foarte complexe. Sunt un companion practic în primii pași, cu multe caracteristici extraordinare din punct de vedere educațional: majoritatea modelelor au sortator de forme, animăluțe, zone de scris și spații de depozitare pentru jucării sau comorile lor ascunse.

De ce să alegi jucăriile de la Zazu Toys?

Pentru că sunt confecționate din materiale extrem de rezistente la folosință îndelungată. Sunt genul de jucării prietenoase atât cu cel mic, cât și cu mediul înconjurător. Inspirația pentru designul jucăriilor pornește de la o atentă cunoaștere a nevoilor fiecărei vârste, fiind concepute special pentru dezvoltarea și educarea celor mici.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi jucării din lemn pentru copiii de toate vârstele, vă invităm să ne urmăriți și pagina oficială de facebook.

Pin It on Pinterest

Recomandă articolul