Cand daruiesti cadouri de Craciun din suflet ai in minte dincolo de ideea de a oferi, pentru ca este important sa stii si ce trebuie sa oferi. Cand vine vorba despre copil cu atat mai mult, pentru ca nu trebuie sa le cumperi “ceva”, ci o jucarie potrivita varstei care stii ca il va atrage in mod deosebit si ii va placea.

Decembrie este prin excelenta luna cadourilor, luna din an care ne aminteste cel mai mult de copilarie.

Chiar si atunci cand cauti jucarii pentru copii online, trebuie sa stii sa alegi dintr-o oferta impresionanta la care ai acces usor. Vei avea in minte varsta copilului, preferintele sale si, nu in ultimul rand, ceea ce iti doresti sa obtina copilul care include in jocul sau jucaria respectiva. Exista jucarii care pot contribui masiv la creativitatea, dezvoltarea emotionala si dezvoltarea unor abilitati esentiale ale copilului. La care te vei opri? Ce vei alege in cele din urma? Pana la urma, sacul lui Mos Craciun are limite.

Jucarii educative – avantaje incomensurabile

Multi cauta jucarii frumoase pentru copii, procedeaza corect? Nu, daca se limiteaza la aspectul jucariei. Nu este suficient ca o jucarie sa fie frumoasa, altele sunt caracteristicile care fac diferenta intre o alegere in buna si una rea. O jucarie din plastic de proasta calitate poate fi frumoasa, dar nu aduce niciun plus in viata copilului. Pe de alta parte, o jucarie educativa din lemn, de construit sau un puzzle va avea un impact pozitiv asupra copilului.

Unui copil mai mare de 3 ani, ii poti oferi, de exemplu, un puzzle din lemn “Atelierul lui Geppetto”. Va incerca sa puna cap la cap o secventa dintr-o poveste pe care poate ca i-ai citit-o deja – Pinochio -,  in timp ce va dezvolta abilitati de indemanare.

Exemplele pot continua in aceeasi nota, in ideea in care indiferent de ocazia trebuie sa ii cumperi copilului tau cele mai potrivite jucarii.

Sa ne imaginam ca ai remarcat ca micutul tau nu se dezlipeste de tatal sau atunci cand acesta executa diverse lucrari prin casa, fiind atras de toate instrumentele de construit. Bineinteles ca unui astfel de copil ii poti oferi jucarii de construit – ii respecti pasiunea si il ajuti sa deprinda abilitati noi, sa fie indemanatic si creativ.

Lumea jucariilor nu are limite, decizia este a ta si trebuie sa le alegi pe cele mai bune!

Indreapta-ti atentia care cadouri de Craciun jucarii Montessori si jucarii Waldorf – sunt recunoscute pentru pentru calitate, siguranta, durabilitate si, cel mai important, pentru modul in care pot contribui la dezvoltarea abilitatilor copilului.

De astfel, pedagogia Montessori este fundamentata de ideea potrivit careia inca de la nastere copilul este inzestrat cu tot ce trebuie sa supravietuiasca, insa parintele (adultul, la modul general) trebuie sa isi ghideze copilul in aventura cunoasterii. Jucariile Montessori reprezinta un element important in acest carusel in care parinte si copil intra impreuna.

 

In aceeasi idee care urmareste binele copilului, pedagogia Waldorf care completeaza sistemului educational in prezent, are ca scop, intre altele, dezvoltarea indemanarii copilului, iar jucariile sunt un element esential in acest proces.

Parintii responsabili fac cele mai bune alegeri de cadouri de Craciun pentru copiii lor. Sunt atenti la evolutia lor, ii sprijine sa deprinda abilitati noi, sa experimenteze si sa cunoasca! Intra in aceasta categorie si cumpara-i copilului tau cele mai potrivite jucarii!

 

“Ce mai forfota, ce graba,
Spiridusii toti fac treaba
Intr-un mare-atelier
Sus la Mos Craciun in cer.

Masinute si papusi
Catelusi din plus si ursi,
Mii si mii de jucarii
Mesteresc pentru copii.

Mos Craciun mereu prezent
Urmareste tot atent,
Nu cumva sa se greseasca
Si vreun dar sa ii lipseasca.

Stie ca in lumea toata
Copilasii toti asteapta
Sa le-aduca negresit
Darul ce le-a pregatit.”

 

Pin It on Pinterest

Recomandă articolul