Jucariile pentru copii au constituit din toate timpurile metode si mijloace de a dezvolta imaginatia acestora, de a le creea moduri variate de a le umple timpul cat mai distractiv si, totodata, cat mai eficient, in functie de varsta si aptitudini.

Astazi, piata jucariilor abunda de cele mai variate forme, marimi, culori – de la cele simple, care imita animalute, masinute, oameni, pana la cele mai sofisticate, adaptate noilor descoperiri stiintifice si tehnice: roboti, rachete, OZN-uri. Copiii nostri se pot bucura de toate acestea, jucandu-se si formandu-si deprinderi dintre cele mai variate, in acelasi timp.

Materialele din care sunt confectionate jucariile sunt, de asemenea, diferite. Oferta de piata incluzand jucarii lucrate din  materiale textile,  plastic, metal si, nu in ultimul rand, jucarii din lemn.

In articolul de azi vom vorbi despre acele jucarii fabricate din lemn care, in comparatie cu alte materiale, au o rezistenta net superioara, lemnul fiind destul de rezistent la socurile la care este expus de catre nazdravanii nostri copilasi!

In mod special, piata jucariilor de lemn a castigat tot mai mult teren, in primul rand, datorita calitatilor de necontestat ale acestora si a preocuparii tot mai mari a parintilor pentru siguranta si sanatatea copiilor, precum si pentru dezvoltarea abilitatilor, aptitudinilor, talentului si creativitatii acestora.

Aspecte care te poti ghida atunci cand cumperi jucarii din lemn

Cromatica atractiva

Jucariile din lemn spre care va indreptati atentia trebuie sa aiba aspect placut din punct de vedere vizual. Cromatica ii atrage intotdeauna pe copii, fiind o constanta in alegerile celor mici.

Placute la atingere

Lacurile cu care sunt date jucariile din lemn fac ca acestea sa fie placute la atingere. De astfel, Zazu a inclus in oferta sa jucarii lemn cu un luciu care le confera o finete de catifea.

Forme atractive

Formele jucariilor trebuie sa fie atractive, in caz contrar, cei mici nu le vor baga in seama. In functie de varsta copilului, veti putea achizitiona de la cele mai mici si simple jucarii, pana la cele mari si mai complicate ca forma si model.

Cateva avantaje ale achizitionarii jucariilor din lemn

In studiile si cercetarile realizate de catre specialisti in domeniu, s-a constatat ca jucariile din lemn au un rol foarte important in dezvoltarea armonioasa fizica si psihica a copiilor. Ca parinti, tindem sa le oferim copiilor nostri tot ceea ce este mai bun, un motiv pentru ca industria jucariilor de lemn – caci vorbim de o industrie in domeniu – a capatat o amploare incredibila in ultimii 10 ani, fiind situata printre primele locuri ca cifra de afaceri si ca tehnologie de inalta performanta.

Accentul se pune tot mai mult pe realizarea de jucarii pentru copii cat mai sigure din punct de vedere al protectiei copilului, cat mai rezistente, mai ingenioase, care sa le stimuleze  imaginatia, dorinta de cunoastere, de cercetare. Din acest punct de vedere jucariile din lemn reprezinta alegeri eficiente, deoarece imbinarea elementelor care le alcatuiesc dezvolta curiozitatea si imaginatia micutilor.

Pe de alta parte, jucariile din lemn sunt rezistente la socuri de tot felul (mai putin la foc!) – aruncat, intepat, taiat, muscat – si nu prezinta pericol de ranire sau de intoxicare a copiilor (fiind bine finisate si vopsite cu substante nenocive).

Preturile difera de la o jucarie la alta, jucariile din lemn fiind mai scumpe decat cele din material plastic sau textil, insa daca tinem cont de durata de viata si rezistenta acestora, putem sa constatam ca pretul este unul corect. In fond, pentru bucuria si multumirea prichindeilor dar si a noastra, a parintilor, niciun sacrificiu nu este prea mare, nu?

Pin It on Pinterest

Recomandă articolul