În orice casă unde există un copil, ar trebui să existe cel puțin un set de cuburi de construit. Cei mici sunt pasionați de tot ce înseamnă folosirea mânuțelor, de forme geometrice și culori și le place să creeze structuri, turnulețe și tot ce le trece prin cap. Cuburile de construit sunt la fel ca niște puzzle-uri pe care copilul le aranjează în fel și chip pentru a le transforma în adevărate opere de artă.

Cuburi de construit – jocuri pentru dezvoltarea abilităților fizice și cognitive

Chiar și cu un singur set de cuburi de construit, vă puteți ajuta copilul să învețe foarte multe lucruri și să-și dezvolte atât abilitățile fizice, cât și pe cele cognitive. Jucându-se constant cu jocuri de construit, cel mic va deveni un copil din ce în ce mai îndemânatic, dar și cu o gândire mai logică și o memorie mai bună.

Din punct de vedere al abilităților fizice, amintim aici importanța motricității fine a mâinilor și a degetelor. Mâinile sunt printre cele mai importante „instrumente” cu care copiii descoperă lumea. Dezvoltarea armonioasă a motricității este în strânsă legătură cu dezvoltarea creierului și a gândirii. Așadar, este foarte important să-i lăsăm pe copii să-și folosească cât mai mult mâinile în activitățile de zi cu zi. Lăsați-i să exploreze, să simtă texturi, să apuce, să înșurubeze etc. De aceea, cuburile de construit sunt ideale pentru dezvoltarea motricității fine.

De asemenea, copiii învață formele geometrice de bază, noțiuni matematice precum „mai mare” și „mai mic”, culori. 

Își pun creativitatea și imaginația în joc, descoperă că folosindu-se de aceleași forme pot crea lucruri diferite (în cazul jocurilor de construcție) etc. Un set de cuburi de construit, frumos colorate, îl ajută pe cel mici să transforme piesele din lemn în adevărate capodopere arhitecturale. Atunci când vă jucați cu cei mici jocuri de construcție, lăsați-le libertatea de a crea. Căsuțele nu trebuie să aibă mereu acoperișul în formă de triunghi și pereți pătrați.

Tot cuburile de construit vor testa răbdarea și perseverența celor mici. E nevoie de atenție și calm, atunci când construiești ceva. Trebuie să fii atentperspicace și să fii pregătit să o iei mereu de la capăt, dacă turnul tău de cuburi, spre exemplu, se prăbușește brusc.

Realizarea unei „clădiri” din cuburi îl va ajuta să capete mai multă încredere în sine și în abilitățile lui. În primii ani de viață, copiii se află la începutul tuturor descoperirilor, atât din mediul exterior, cât și în ceea ce îi privește. Jocurile precum cuburile de construit sunt căile ideale prin care îl puteți ajuta pe copil să-și dezvolte încrederea în sine.

Alege cuburi de construit de la Zazu Toys

Cuburile de construit sunt ideale pentru toate vârstele. Dacă au o mărime suficient de mare, sunt ideale și pentru a fi explorate de bebeluși. Jucăriile noastre sunt ecologice, extrem de rezistente la folosință îndelungată. Sunt genul de jucării prietenoase atât cu cel mic, cât și cu mediul înconjurător. Inspirația pentru designul jucăriilor pornește de la o atentă cunoaștere a nevoilor fiecărei vârste, fiind concepute special pentru dezvoltarea și educarea celor mici. Jucăriile din lemn sunt importate de la firme europene cu experiență în realizarea lor, majoritatea provenind din Germania. Calitatea pe care o au este superioară jucariilor din plastic sau pluș.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi jucării din lemn pentru copiii de toate vârstele, vă invităm șă ne urmăriți și pagina oficială de facebook.

Pin It on Pinterest

Recomandă articolul