Printre multe jucării pe care le aveți acasă pentru cei mici, ar fi indicate să aveți și câteva instrumente muzicale care să le dezvolte simțul artistic. Sunt jucării educative și foarte distractive, care îi vor ajuta pe copii să-și găsească un hobby/o pasiune. Pentru dumneavoastră, este o ocazie de a descoperi ce talente ascune au cei mici și dacă simțul lor artistic trebuie încurajat mai mult. Dar, chiar dacă nu aveți un copil cu înclinații artistice, alegerea unor instrumente muzicale poate fi benefică pentru dezvoltarea celui mic.

instrumente muzicale

Instrumente muzicale: beneficii

Jocuri de rol și distracție pe măsură

După cum spuneam, instrumentele muzicale sunt jucării foarte distractive pentru copilași. Le permite să se implice în jocuri de rol și să petreacă timp de calitate singuri, folosindu-și imaginația. Se pun în pielea artiștilor, cântă pe scenă, creează versuri și linii melodice amuzante și distractive, vor da concerte în familie etc. Dacă sunt mai mari și deja au idoli, se vor transpune în pielea artistului preferat. Este și aceasta o modalitate de empatie, care se dezvoltă prin cel mai frumos mod cu putință: joaca.

Dezvoltă motricitatea fină/îndemânarea

Un alt rol al intrumentelor este că dezvoltă și motricitatea fină, fiind și jocuri de îndemânare. Cum spuneam și în alte articole, dezvoltarea motricității fine este foarte importantă și pentru dezvoltarea armonioasă a creierului copilului. Foarte utile în acest caz sunt instrumentele muzicale de tipul chitarelor/banjolelor, întrucât trebuie ciupite cu vârful degetelor pentru a produce sunete. La fel de utile și interesante sunt și instrumentele de percuție.

Ajută la dezvoltarea stimei de sine

Multor copii le place să fie în centrul atenției și apreciați, mai ales de către părinți și persoanele apropiate. Așadar, cu siguranță vor fi încântați să vă ofere un concert cu câteva intrumente muzicale pe placul lor. Aprecierea părinților, precum și implicarea lor ca „membri” ai trupei îi vor da încredere celui mic, care se va simți bine și încrezător văzând că talentul său este apreciat. Ca leader al „trupei”, își va demonstra abilitățile organizatorice  și puterea de a se impune (desigur cu limitările impuse, cu atenție, de părinți).

Sunt educative

Instrumentele muzicale fac parte din categoria jucăriilor educative. Pentru a te putea juca cu ele, trebuie să înveți diferite mișcări și reguli, care trebuie aplicate. Studierea unui intrument muzical solicită foarte multe centre cerebrale, poate mai multe decât oricare altă activitate. Practic, jucându-se cu un instrument muzical, copilul are o activitate cognitivă intensă, fără ca măcar să conștientizeze acest lucru. În momentul în care cânți la un instrument se activează abilitățile motorii, auzul și memoria.

Alte beneficii:

  • stimulează memoria;
  • ajută la o mai bună coordonare a mâinilor și a corpului, în general;
  • stimulează atenția și puterea de concentrare;
  • antrenează răbdarea/perseverența

 

De ce să alegi instrumente muzicale de la Zazu Toys?

Pentru că sunt jucării ecologice, extrem de rezistente la folosință îndelungată. Sunt genul de jucării prietenoase atât cu cel mic, cât și cu mediul înconjurător. Inspirația pentru designul jucăriilor pornește de la o atentă cunoaștere a nevoilor fiecărei vârste, fiind concepute special pentru dezvoltarea și educarea celor mici.

Jucăriile din lemn sunt importate de la firme europene cu experiență în realizarea lor, majoritatea provenind din Germania. Calitatea pe care o au este superioară jucariilor din plastic sau pluș. Pentru a fi la curent cu cele mai noi jucării din lemn pentru copiii de toate vârstele, vă invităm șă ne urmăriți și pagina oficială de facebook.

Pin It on Pinterest

Recomandă articolul