Micuții tăi sunt pasionați de construit, de creat? Poate vor deveni arhitecți sau ingineri de excepție. Dar până vor construi clădiri impresionante, pot exersa acasă cu ajutorul câtorva jocuri de construit case, dar și alte lucruri minunate.

De ce să-ți încurajezi copilul să se joace cu jocuri de construit case și nu numai?

Jocurile de construcție au numeroase beneficii pentru dezvoltarea copiilor, fiind activități pe cât de distractive, pe atât de educative. Jocurile de construcție pun la încercare imaginație și creativitatea copiilor, în timp ce îi învață responsabilitatea lucrului muncit cu propriile mâini. Totodată, acest tip de activitate îi ajută pe micuți să exerseze răbdarea și perseverența. E nevoie de atenție și calm, atunci când construiești ceva. Trebuie să fii atentperspicace și să fii pregătit să o iei mereu de la capăt, dacă turnul tău de cuburi, spre exemplu, se prăbușește brusc.

De asemenea, implicarea părinților în jocuri de construit este foarte importantă pentru cel mic. Timpul petrecut împreună, jucându-vă, este timp de calitate, în care aveți posibilitatea să vă cunoașteți mai bine, reciproc. Îi oferiți copilului, astfel, o stare de bucurie, relaxare și sentimentul că activitatea lui este la fel de importantă ca a adulților din casă. Este suficient să petreceți și 15-30 de minute împreună, dar să fie timp dedicat exclusiv copilului și jocului, fără telefoane, fără întreruperi.

Puteți profita de aceste jocuri de construit case pentru a-l ajuta pe copil să învețe și alte lucruri, precum: forme geometrice, culori și posibilitățile de combinare armonioasă a acestora, să numere și să calculeze etc. Depinde de voi și de copil cum puteți extrage cât mai multe beneficii dintr-un joc care, la început, poate părea banal.

Jocurile de consturit pot fi și activități în comun, de echipă. Astfel, prin joc, fără să-și dea seama, copilul învăță foarte multe lucruri despre el însuși și despre ceilalți. Învăță să se adapteze la situații sociale diferite, pe care le va întâlni ulterior și în viața de adult: lucru în echipă, colaborarea la locul de muncă, postura de leader sau de subordonat etc. De aceea, în timpul jocului, cu calm, și în virtutea distracției pe care o aveți împreună, profitați să educați și să corectați comportamentele copilului. El nu le va resimți ca pe ordine, ci ca pe reguli ale jocului și vor fi mai ușor de asimilat și urmat.

Citiți mai multe despre beneficiile jucăriilor, pe blogul nostru.

Jocuri de construit case și nu numai

De ce să alegi jocuri de la Zazu Toys?

Pentru că sunt jucării ecologice, extrem de rezistente la folosință îndelungată. Sunt genul de jucării prietenoase atât cu cel mic, cât și cu mediul înconjurător. Inspirația pentru designul jucăriilor pornește de la o atentă cunoaștere a nevoilor fiecărei vârste, fiind concepute special pentru dezvoltarea și educarea celor mici.

Jucăriile din lemn sunt importate de la firme europene cu experiență în realizarea lor, majoritatea provenind din Germania. Calitatea pe care o au este superioară jucariilor din plastic sau pluș. Pentru a fi la curent cu cele mai noi jucării din lemn pentru copiii de toate vârstele, vă invităm șă ne urmăriți și pagina oficială de facebook.

 

Pin It on Pinterest

Recomandă articolul