Ești în căutarea unor jocuri de îndemânare care să-l ajute pe micuț să se dezvolte armonios din punct de vedere psihic, emoțional și fizic? Atunci ai ajuns unde trebuie. Zazu toys vă pune la dispoziție o gamă largă de jocuri de îndemânare și jucării de lemn, perfecte pentru mânuțele dibace ale celor mici. Toate produsele noastre sunt confecționate din materiale de înaltă calitate, sunt colorate doar cu vopseluri bio, pe bază de apă, astfel încât pot fi explorate și de către cei mai micuți, fără nicio grijă.

jocuri de îndemânare

În continuare, vă prezentăm câteva avantaje ale jocurilor de îndemânare, atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Jocuri de îndemânare – dezvoltă imaginația celui mic

Un set de cuburi de construit, frumos colorate, îl ajută pe cel mici să transforme piesele din lemn în adevărate capodopere arhitecturale. Atunci când vă jucați cu cei mici jocuri de construcție, lăsați-le libertatea de a crea. Căsuțele nu trebuie să aibă mereu acoperișul în formă de triunghi și pereți pătrați. Este o modalitate perfectă de a vedea cum se conturează copilul dumneavoastră din punct de vedere al simțului artistic. Dacă este o persoană mai înscrisă în rigori și reguli sau mai degrabă non-conformist și cu o putere de imaginație foarte mare.

Jocurile dezvoltă încrederea în sine

În primii ani de viață, copiii se află la începutul tuturor descoperirilor, atât din mediul exterior, cât și în ceea ce îi privește. Jocurile sunt căile ideale prin care îl puteți ajuta pe copil să-și dezvolte încrederea în sine. Fie că e vorba despre un puzzle, fie despre un joc de rol, de tipul bucătarului, copilul va învăța că poate realiza lucruri mărețe, cu puțină răbdare și atenție.

Jocurile îi învață pe copii conduite și moduri de exprimare

Trebuie să aveți în vedere că în primele etape ale vieții, copiii învață foarte mult prin imitație și prin puterea exemplului. Așadar, investiți în jocuri precum o bucătărie cu accesorii diverse, truse de meșterit, telefoane etc. Toate acestea îi vor permite celui mic să imite activitățile adultului și își va însuși anumite  moduri de exprimare, de interacționare și de comportament social și individual.

Jocurile dezvoltă motricitatea

Mâinile sunt printre cele mai importante „instrumente” cu care copiii descoperă lumea. Dezvoltarea armonioasă a motricității este în strânsă legătură cu dezvoltarea creierului și a gândirii. Așadar, este foarte important să-i lăsăm pe copii să-și folosească cât mai mult mâinile în activitățile de zi cu zi. Lăsați-i să exploreze, să simtă texturi, să apuce, să înșurubeze etc. Un joc ideal pentru dezvoltarea motricității fine este trusa de scule, puzzelul și chiar jocurile de construcție, cu piese în diverse forme și mărimi.

În gama de produse Zazu toys, veți descoperi jocuri și jucării fermecătoare, inclusiv jucării de exterior,  care îi vor ajuta pe micuții dumneavoastră să descopere lumea, să reacționeze la diferite situații mai mult sau mai puțin surprinzătoare, să socializeze etc. Îi ajută să descopere pasiuni, iar pe dumneavoastră vă vor ajuta să vedeți în ce direcție se îndreaptă copilul dumneavoastră, unde e bine să interveniți (prea agitat, neatent, prea emotiv etc.) și cum să-l încurajați și să-i arătați susținerea voastră necondiționată.

Jucăriile din lemn sunt importate de la firme europene cu experiență în realizarea lor, majoritatea provenind din Germania. Calitatea pe care o au este superioară jucariilor din plastic sau pluș. Pentru a fi la curent cu cele mai noi jucării din lemn pentru copiii de toate vârstele, vă invităm șă ne urmăriți și pagina oficială de facebook.

Pin It on Pinterest

Recomandă articolul