Alegerea unor jocuri de logică pentru copii poate fi inspirată, mai ales atunci când ne dorim ca prin joc, cei mici să înțeleagă mecanismele vieții, în general. Fie că vorbim de componenta socială, fie de cea personală sau profesională, o gândire logică sănătoasă și antrenată ne ajută să ne descurcăm în situații dintre cele mai neprevăzute. De aceea, e bine să antrenăm partea creierului responsabilă cu gândirea logică* (emisfera stângă) încă de mici, prin alegerea unor jocuri și activități specifice.

*emisfera stângă a creierului este responsabilă pentru logică/matematică, iar emisfera dreaptă este responsabilă pentru creativitate, imaginație etc. În funcție de inclinațiile fiecăruia dintre noi, ne folosim mai mult una dintre emisfere.

Jocuri de logică pentru copii. Antrenează-i mintea de mic

Jocurile de logică au rolul de a-i determina pe copii, și nu numai, să găsească soluții la o problemă specifică „cum pot ajunge de aici…acolo?”, „cum pot face un lucru, pentru ca rezultatul să fie cel dorit de mine?” etc.

Practic, jocurile de logică sunt un antrenament pentru creier. Pentru copii sunt utile întrucât, ca orice lucru nou pe care îl învățăm, îl exersăm, mai întâi, pe situații ipotetice.  Așadar, rezolvarea unui cub tip rubik, de exemplu, îi poate ajuta pe copii să-și dezvolte mecanisme logice care să-i ajute, mai târziu, în situațiile neprevăzute de la locul de muncă sau din viața de zi cu zi. Realitatea este puţin diferită, fără doar și poate, dar jucându-ne fconstant, ne ajutăm, noi pe noi, să fim rezistenţi şi să putem depăşi cât mai multe situaţii.

Jocurile de gândire, în care trebuie să dezlegi misterul puzzle-urilor, dezvoltă:

  • perspicacitatea
  • inteligența
  • răbdarea
  • concentrarea
  • atenția
  • precizia
  • cresc încrederea și stima de sine (iată ce am putut realiza!)
  • te ajută să faci față eșecului, dar și să nu te lași niciodată învins

Jocurile de logică impun necesitatea de a căuta și a a găsi soluția potrivită. Uneori, poate dura zile întregi pâna la finalizarea unor jocuri de logică pentru copii, alteori se pot face imediat. Copilul va învăța că sunt momente când lucrurile nu merg așa cum ne dorim, dar perseverența te ajută să duci un proiect până la capăt. Pentru că întotdeauna soluția se află sub ochii noștri, trebuie doar să o căutăm mai bine.

Jocurile de logică pentru copii sunt ideale pentru orice vârstă, având grad de dificultate adaptat etapei de creștere. De exemplu, un joc de sortat forme este ideal chiar și pentru cei de 1 anișor.

Ce jocuri găseșit la Zazu Toys?

De ce să alegi jucăriile de la Zazu Toys?

Pentru că sunt confecționate din materiale extrem de rezistente la folosință îndelungată. Sunt genul de jucării prietenoase atât cu cel mic, cât și cu mediul înconjurător. Inspirația pentru designul jucăriilor pornește de la o atentă cunoaștere a nevoilor fiecărei vârste, fiind concepute special pentru dezvoltarea și educarea celor mici.

Mai multe modele de jucării, dintre categoriile amintite în articol și nu numai, găsiți în magazinul nostru online.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi jucării din lemn pentru copiii de toate vârstele, vă invităm să ne urmăriți și pagina oficială de facebook.

Pin It on Pinterest

Recomandă articolul