Cauți jocuri educative pentru copii care să-i ajute pe cei mici să-și dezvolte gândirea, imaginația, dar și abilitățile practice? Cu siguranță ofertele de jocuri și jucării educative ți se pare destul de vastă și este complicat de ales acele jocuri care să-l cucerească pe copilul tău. Noi îți venim în ajutor cu câteva sfaturi și exemple de jocuri educative pentru copii, care cu siguranță vor stârni interesul și plăcerea de a învăța prin joc.

Indiferent de vârsta copilului, poți apela cu încredere la jocurile educative care îl vor ajuta să înțeleagă mai bine lumea înconjurătoare. Iată, în continuare, sfaturile Zazu Toys pentru a alege cele mai potrivite jocuri și jucării educative pentru copiii voștri.

Jocuri educative pentru copii, în funcție de vârstă

Pentru copiii până într-un an, puteți începe să optați pentru jucăriile de tip Montessori sau Waldorf, care îi vor introduce pe cei mici în lumea formelor și a culorilor, a texturilor și a mărimilor. Genul de jucării de tipul piramidelor sau de căutare a formelor îl vor învăța pe cel mic că există o anumită ordine pe care trebuie să o respecte, o logică a potrivirilor.

Prin jocuri și jucării se urmărește stimularea copilului pentru a descoperi lumea din jur. În mod similar, și prin practicarea de activități care să îi stimuleze curiozitatea, dorința, voința și capacitatea creativă. Educația și, implicit, contactul cu jucării Montessori și/sau Waldorf, îl pregătesc pe micuț pentru viitor, pentru a se integra cu succes în societate, consolidându-i încrederea în sine și în cei din jur.

Puzzle-urile sunt cele mai la îndemână jocuri educative pentru copii, disponibile în variante potrivite atât pentru copiii de 10 luni-1 an, cât și pentru cei mai mărișori și chiar și pentru adulți. În cazul copiilor mici (1-2 ani) optați pentru modele de puzzle-uri cu 2-3 piese, ușor de mânuit.

Când copilul rezolvă din ce în ce mai des puzzle-ul și  mai repede, creșteți nivelul de complexitate și adăugați în rutina copilului jocuri de puzzle cu mai multe piese sau chiar 3D pentru copilașii mai mari (de la 7-8 anișori).

Pe măsură ce copilul crește și deja face parte și dintr-un colectiv (grădiniță) și este obișnuit cu activități de scurtă durată, puteți opta pentru jocuri de creativitate: fie seturi de desenat, fie jocuri de rol (instrumente muzicale, bucătării de jucărie, seturi de mașinuțe cu tematică – polițist, pompier etc.), fie jocuri de societate adaptate vârstei (cum ar fi planșa de joc Fermierul fericit, ideale pentru copii de la vârsta de 4 ani). Puteți citi mai multe despre jucăriile noastre pe pagina noastră de blog.

În continuare, vă prezentăm câteva jocuri educative pentru copii pe care le găsiți în magazinul nostru online.

Jucăriile de la Zazu Toys sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, fie că este vorba de jucăriile din lemn provenit din zonele ecologice ale Carpaților, vopselurile utilizate fiind pe bază de apă, fără miros, foarte rezistente la uzură, fie că este vorba de puzzle-urile realizate din carton presat.

Jucăriile din lemn sunt importate de la firme europene cu experiență în realizarea lor, majoritatea provenind din Germania. Calitatea pe care o au este superioară jucariilor din plastic sau pluș.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi jucării din lemn pentru copiii de toate vârstele, vă invităm să ne urmăriți și pagina oficială de facebook.

 

Pin It on Pinterest

Recomandă articolul