Știi de ce ar trebuie să alegi jocuri interactive pentru copilul tău? Pentru că ele aduc numeroase beneficii dezvoltării lui sociale, psihologice, dar și din punct de vedere cognitiv și al gândirii logice și strategice. De asemenea, fiind activități de grup, acestea ajută la relaționarea mai eficientă, la întărirea legăturilor dintre părinți și copii, frați sau colegi.

Jocuri interactive. Top beneficii

În calitate de părinte, trebuie să alegi activitățile pentru copilul tău într-un mod informat. Pentru că prin joacă ei asimilează cele mai multe informații, conduite etc., este clar că jucăriile și jocurile cu care intră în contact sunt deosebit de importante în aceste etape atât de minunate ale copilăriei. Așa cum v-am promis, iată care sunt principalele beneficii ale unor jocuri interactive:

  • Timp prețios cu cel mic. Suntem ocupați tot timpul și stăm mai mult separați decât împreună. Adulții la serviciu, copilul la grădiniță sau la școală. De aceea, este important atunci când sunteți împreună să petreceți timp de calitate. Iar un joc interactiv poate modalitatea cea mai potrivită pentru a interacționa și a crea o legătură puternică între copil și părinte. Jucându-vă cu el, copilul înțelege că pentru părinții lui el este important, că adulții îi înțeleg și îi respectă nevoile.
  • Stimulează creativitatea. Copiii sunt ființe foarte creative, cu atât mai mult cu cât inconcența și lipsa lor de experiență le dă o mai mare libertate de gândire, nefiind încă îngrădiți de stereotipuri. Ca părinte, este important să stimulezi creativitatea copilului, iar un joc de echipă este cu siguranță o cale plăcută pentru toată lumea.
  • Dezvoltarea abilitatii de a rezolva probleme. Cei mici trebuie să fie atenți la detalii, să observe și să evalueze dinamica jocului, ceea ce poate merge bine sau mai puțin bine, ce tactică să adopte.
  • Cum să faci față eșecului, dar și cum să nu te lași niciodată învins. Jocul înseamnă și să câștigi, dar și să pierzi. Iar aceste lucruri trebuie învățate de mici, pentru a crește adulți responsabili și capabili să înțeleagă că uneori lucrurile nu se întâmplă doar cum vrem. Și că totul se obține prin muncă și perseverență.
  • Ajută la dezvoltarea relațiilor interumane și conturarea personalității. Dacă joci împreună cu cineva, înveți să cauți ajutor și să ai încredere în ceilalți. Să negociezi și să îți impui punctul de vedere, atunci când crezi că ai dreptate. Este o modalitate ideală pentru părinți de a-și observa copilul (este capabil să negocieze, să asculte, dar și să se impună atunci când este cazul?/poate face față unor cerințe?/poate fi atent? etc.)

Citiți mai multe despre beneficiile jucăriilor, pe blogul nostru.

Jocuri interactive de la Zazu Toys:

De ce să alegi jocuri de la Zazu Toys?

Pentru că sunt jucării ecologice, extrem de rezistente la folosință îndelungată. Sunt genul de jucării prietenoase atât cu cel mic, cât și cu mediul înconjurător. Inspirația pentru designul jucăriilor pornește de la o atentă cunoaștere a nevoilor fiecărei vârste, fiind concepute special pentru dezvoltarea și educarea celor mici.

Jucăriile din lemn sunt importate de la firme europene cu experiență în realizarea lor, majoritatea provenind din Germania. Calitatea pe care o au este superioară jucariilor din plastic sau pluș. Pentru a fi la curent cu cele mai noi jucării din lemn pentru copiii de toate vârstele, vă invităm șă ne urmăriți și pagina oficială de facebook.

Pin It on Pinterest

Recomandă articolul