Când vremea de afară devine capricioasă și vântul, frigul ori ploaia vă strică planurile de ieșit afară, trebuie să aveți întotdeauna un as în mânecă: jocuri pentru copii în casă. Alegerea unor activități distractive pentru cel mic îl vor face să uite de supărarea că nu se poate juca afară și totodată va descoperi cât de bine te poți amuza și în casă, jucându-te cu părinții, frații sau chiar de unii singuri. Dacă doriți ca lucrurile să fie și mai interesante, puteți chema în vizită (play date) unul-doi prieteni de-ai copilului.

Ce jocuri pentru copii în casă puteți alege?

Idei sunt cât cuprinde, dar trebuie adaptate dorințelor și pasiunilor copiilor. Înainte de a decide voi cu ce jocuri să le ocupați timpul liber, întrebați-i pe cei mici ce le-ar plăcea să facă, Le puteți da două-trei opțiuni, dar încurajați-i pe ei să aleagă jocul/activitatea dorită. Printre cele mai distractive jocuri pentru copii în casă, noi vă propunem:

Jocuri de rol. Copiii învață cel mai bine prin imitarea acțiunilor adulților, iar câteva jocuri de rol bine alese pentru ei îi pot învăța foarte multe abilități sociale, comportamente și pot duce la conturarea pasiunilor și a hobby-urilor de mai târziu. Este o modalitate amuzantă pentru cei mici de a-și exersa și îmbunătăți vocabularul, de a învăța cuvinte noi, dar și de a înțelege mai bine diferite mesaje non-verbale. Printre jocurile de rol iubite de copii se numără: joaca de-a bucătarul/restaurantul cu o bucătărie de jucărie, joaca de artistul (folosind instrumente muzicale), joaca cu păpușile și căsuțele pentru păpuși ori cu ferme de animale. Desigur, joaca de-a doctorul/dentistul sunt oricând binevenite și apreciate de micuții gata să vă recomande tratamentul care vă va vindeca de orice supărare.

Jocuri de logică și societate. Pe măsură ce copilul crește și deja face parte și dintr-un colectiv (grădiniță) și este obișnuit cu activități în grup, puteți opta pentru jocuri de societate adaptate vârstei (cum ar fi planșa de joc Fermierul fericit, ideale pentru copii de la vârsta de 4 ani), dar și pentru puzzle-uri sau jocuri de construit care le vor antrena gândirea logică, perspicacitatea și răbdarea (știm cât de greu vă este să-i faceți pe copii să aibă răbdare, așa că orice joc care ajută în sensul ăsta e aliatul oricărui părinte smart).

Jocuri de îndemânare și creație. Cine nu e fericit să vadă ce lucruri minunate au iești din mâinile lui, cu puțină răbdare, perseverență și creativitate? La Zazu Toys găsiți seturi de cusut, de făcut brățări, război de țesut, dar și seturi de pictură. De asemenea, într-o zi închisă și ploioasă niște cuburi de poveste, cu o anumită tematică ilustrată prin imagini, pot fi startul unei povești originale a cărui autor este chiar copilul vostru.

Iată ce jucării minunată găsiți la noi

Jucăriile de la Zazu Toys sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, fie că este vorba de jucăriile din lemn provenit din zonele ecologice ale Carpaților, vopselurile utilizate fiind pe bază de apă, fără miros, foarte rezistente la uzură, fie că este vorba de puzzle-urile realizate din carton presat.

Jucăriile din lemn sunt importate de la firme europene cu experiență în realizarea lor, majoritatea provenind din Germania. Calitatea pe care o au este superioară jucariilor din plastic sau pluș.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi jucării din lemn pentru copiii de toate vârstele, vă invităm să ne urmăriți și pagina oficială de facebook.

 

Pin It on Pinterest

Recomandă articolul