Creativitatea este deosebit de importantă, ea ajutându-ne să găsim soluții la situațiile neprevăzute, la probleme iminente și ne ajută, inclusiv, să petrecem timp de calitate. O minte creativă va găsi întotdeauna metode diverse pentru a nu se plictisi. Mai mult decât atât, oamenii creativi sunt apreciați de cei din jurul lor tocmai pentru că vin mereu cu lucruri noi.

Copiii sunt ființe foarte creative, cu atât mai mult cu cât inconcența și lipsa lor de experiență le dă o mai mare libertate de gândire, nefiind încă îngrădiți de stereotipuri. Ca părinte, este important să stimulezi creativitatea copilului prin diverse jocuri, jucării și activități pe care cel mic să le facă împreună cu cineva sau singur.

La Zazu Toys nu vindem  doar jucării, ci ne preocupă și dezvoltarea armonioasă a copiilor prin joacă. Credem că oferindu-le câteva repere și stimulându-i constant, copiii vor crește fericiți și vor deveni adulți încrezători în forțele proprii. Dacă nu aveți idee cum puteți stimula latura creativă a copilului, noi vă putem oferi câteva tips&tricks, precum și exemple de jucării perfecte pentru a fi integrate în activitățile creative.

Cum poți stimula creativitatea copilului?

Citește-i. Multe studii arată efectul pozitiv al lecturii asupra dezvoltării creierului copilului, încă de la cele mai mici vârste. De asemenea, copiii cărora li se citește zilnic, au un vocabular mult mai bogat și învață să se exprime mai ușor. În afară de latura lingvistică,  poveștile sunt adevărate porți către lumi nebănuite pe care copiii și le pot configura după bunul plac. Povestea este teritoriul proprice pentru ca imaginația și creativitatea să-și dea frâu liber.

De asemenea, după lecturarea unei povești, provoacă-ți copilul să creeze un alt final. Sau te poți folosi de diverse imagini, ori cuburi tematice pentru a-l determina să inventeze propria lui poveste.

Lucrul manual. Activitățile de lucru manual îi ajută pe copii să creeze lucruri minunate, cu propriile mâini. Totodată, îți exersează și-și îmbunătățesc dexteritatea, coordonarea mână-ochi, motricitatea fină etc. Activitățile de lucru manual pot implica joaca cu plastilina, jocurile de șnuruit, de creat bijuterii sau activitățile de lipit, ori cusut. Puteți să îi implicați și în prepararea fursecurilor sau a pâinii cărora copiii le pot da forma dorită și le pot decora după bunul plac (le vor mânca apoi și cu mare poftă, doar sunt făcute de ei:) ).

Muzica și dansul. Muzica este un stimulent excelent pentru creier, dar și pentru suflet. Ascultați muzică zilnic, fie că e vorba de melodii pentru copii, muzică clasică sau piese difuzate la radio. De asemenea, profitați să inventați diferite mișcări de dans. Desigur, oricând există posibilitatea să creați muzica împreună, folosindu-vă de un instrument muzical.

Scrisul, desenul, pictura. Încurajează copilul să scrie de mână, să mâzgâlească sau să coloreze, ori să picteze. Îi poți lăsa libertatea de a desena ce dorește sau îi poți da o tema, de ex. imaginează-ți o pădure iarna.  Dacă sunt planșe cu imagini gata imprimate care trebuie doar colorate, spune-i să folosească culori în moduri cât mai inedite, combinații care i se par deosebite.

Jocuri de rol. Implică-te împreună cu cei mici în diverse jocuri de rol și pune-i în situații neprevăzute, pentru a observa cum se descurcă. Jocurile de rol iubite de copii sunt: joaca de-a medicul, joca de-a bucătarul/ospătarul, joaca de-a părinții și copiii, joaca de-a profesorul, joaca de-a vânzătorul, joaca de-a frizerul etc.

Înconjoară-i de culori și forme diferite. Fie că e vorba de jucării colorate, cuburi de construit, sau de decorul camerei lor, asigură-te că micuțul este înconjurat de diversitate coloristică și de forme cât mai diferite, care să-i stimuleze activitatea cerebrală.

De ce să alegi jucăriile de la Zazu Toys?

Pentru că sunt confecționate din materiale extrem de rezistente la folosință îndelungată. Sunt genul de jucării prietenoase atât cu cel mic, cât și cu mediul înconjurător. Inspirația pentru designul jucăriilor pornește de la o atentă cunoaștere a nevoilor fiecărei vârste, fiind concepute special pentru dezvoltarea și educarea celor mici.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi jucării din lemn pentru copiii de toate vârstele, vă invităm să ne urmăriți și pagina oficială de facebook.

Pin It on Pinterest

Recomandă articolul