Dacă ești în căutarea celor mai frumoase jucării copii de 2 ani, atunci ai ajuns unde trebuie. Noi avem cele mai deosebite jucării, pentru copiii de toate vârstele, ideale pentru joaca individuală sau alături de prieteni și părinți.

Puteți alege dintre sute de modele de jucării din lemn, special construite pentru a-i ajuta pe cei mici să-și dezvolte abilitățile fizice (motricitate fină, îndemânare etc.) și psihice (creativitate, imaginație, concentrare, răbdare etc.). Găsiți mai multe informații despre avantajele jucăriilor noastre pe blog.

Înainte de a alege jucării copii de 2 ani, haideți să înțelegem, mai întâi, în ce perioadă de dezvoltare psihico-cognitivă se află cei mici. Astfel, veți putea face pentru copilul dumneavoastră cele mai bune alegeri. Din capul locului, trebuie să aveți în vedere că informațiile sunt estimative. Fiecare copil este unic, nu există tipare în care trebuie să îi încadrăm și nu trebuie să forțăm copiii să fie într-un anumit fel.

Dezvoltarea copilului la 2 ani

La vârsta de 2 ani, copilul începe să se conștientizeze ca individ și să-i recunoască și pe cei din jurul său. Când se uită în oglindă sau în fotografii unde apare, se va recunoaște imediat. Este o perioadă foarte importantă pentru dezvoltarea lui de mai târziu. Veți observa că va începe să facă mai des și tantrumuri, pentru că dorește să facă anumite lucruri, dar încă nu reușește să se facă înțeles pe deplin, ceea ce îl va enerva. Trebuie să tratați lucrurile cu calm și răbdare. Sunt perioade și perioade, care trec, iar toate răbufnirile sunt o consecință a individualizării sale și a faptului că este conștient de propria existență și de cerințele/dorințele pe care le are.

La această vârstă, copilul formulează deja primele propoziții simple, din 2-3 cuvinte. Vocabularul cuprinde, până la 2 ani, aproximativ 40-50 de cuvinte. Din punct de vedere fizic, veți vedea cum piciorușele capătă mai multă putere: începe să alerge mai bine, să se cațăre mai des. Motricitatea se îmbunătățește și ea: își folosește mânuțele cu o dexteritate mai bună etc.

Veți observa că și joaca lui devine mai complexă. Va începe să înțeleagă ce înseamnă un joc de rol, să analizeze logic etc. și va începe să acționeze înțelegând că orice cauză are un efect. Imită din ce în ce mai bine acțiunile adulților din jurul său, iar capacitatea de concentrare este mult mai bună și se va dezvolta pe zi ce trece.

Jucării copii de 2 ani – alege-le pe cele potrivite

La Zazu Toys, bucuria copilului de a se juca cu jucării inedite este completată de relaxarea părinților, ce știu că cei mici sunt în siguranță chiar și atunci cand se joacă. Jucăriile din lemn sunt importate de la firme europene cu experiență în realizarea lor, majoritatea provenind din Germania. Calitatea pe care o au este superioară jucariilor din plastic sau pluș. Sunt jucării ecologice, extrem de rezistente la folosință îndelungată. Sunt genul de jucării prietenoase atât cu cel mic, cât și cu mediul înconjurător. Inspirația pentru designul jucăriilor pornește de la o atentă cunoaștere a nevoilor fiecărei vârste, fiind concepute special pentru dezvoltarea și educarea celor mici.

Vă recomandăm pentru această categorie de vârstă, jucării motrice și de îndemânare, precum cele de construcție sau jocuri de tipul „pescuitului”. Sortatoarele de forme și puzzle-urile cu puține piese sunt ideale pentru această vârstă, încât îi ajută să-și dezvolte atât gândirea logică, cât și dexteritatea.  Jocurile de rol, precum bucătăriile și căsuțele/fermele cu figurine sunt ideale pentru a-i lăsa să-și exerseze creativitatea și imaginația. Pentru că deja devine interesat de desenat/pictat, puteți opta și pentru seturi de creație, astfel încât să aibă libertatea de a se exprima prin formă și culoare.

Iată câteva modele de jucării copii de 2 ani pe care vi le recomandăm

Pentru a fi la curent cu cele mai noi jucării din lemn pentru copiii de toate vârstele, vă invităm șă ne urmăriți și pagina oficială de facebook.

 

Pin It on Pinterest

Recomandă articolul