Alegerea unor jucării Montessori este cea mai inspirată decizie pe care părinții, sau cei care vor să facă cadouri unor copii, pot să o facă. Aceste jucării au fost special concepute pentru a se plia pedagogiei Montessori, un sistem de educare a copiilor pe care îl puteți aplica de la cele mai fragede vârste, și care îi va ajuta pe cei mici să înțeleagă lumea înconjurătoare și să se adapteze mult mai ușor la mediul în care trăiesc.

Sistemul Montessori are la bază stimularea și dezvoltarea abilităților și a capacităților cognitive, senzoriale și artistice ale copilului, plecând de la faptul că fiecare  este unic în felul său și baza  genetică a fiecăruia diferă de la caz la caz. Prin jocuri și jucării se urmărește stimularea copilului pentru a descoperi lumea din jurul său. În mod similar, se urmărește același țel și prin practicarea de activități care să îi stimuleze curiozitatea, dorința, voința și capacitatea creativă.

Mai multe despre ce presupune pedagogia și sistemul de educare creat de Maria Montessori, puteți citi tot pe blogul nostru, aici.

Jucării Montessori. Vezi cele mai iubite modele de către copii și părinți

După cum spuneam, jucăriile Montessori sunt special concepute pentru a stimula creativitatea, imaginația și dorința copilului de a face descoperiri. Cel mai important lucru este că metoda Montessori presupune, printre altele, încurajarea copilului spre a fi independent. De aceea, ideal ar fi ca în camera copilului jucăriile și cărțile să fie așezate la nivelul său, astfel încât, ori de câte ori dorește să se joace cu un anumit obiect sau să răsfoiască o carticică, să ajungă ușor la ele.

Apoi, nu forțați copilul să se joace cu anumite jucării sau să facă anumite activități. Lăsați-l pe el să decidă ce anume își dorește să facă. Atenționați-l ca, după ce folosește o anumită jucărie sau pratică o activitate, să pună lucrurile la locul lor.

Stimulați copilul spre anumite activități/jocuri/jucării, provocându-i curiozitatea. Optați pentru întrebări care să-l ajute pe copil să înțeleagă și să ghicească relația cauză-efect.

Jucăriile Montessori invită copilul să descopere lumea prin formă,  culoare, gust, pipăit și să participe la activitățile zilnice ale vieții de zi cu zi. Exerciții precum colorarea după un tipar dat, îmbinarea pieselor unui joc, construirea din cuburi sau piese monocrome și multicolore a diverselor jucării Montessori în formă de turn, piramidă sau puzzle, vor conduce în final la o dezvoltare armonioasă a copilului.

Rețineți că orice lucru pe care copilul îl învață, încă de la cele mai mici vârste, îl va ajuta la crearea unei imagini pozitive despre el însuși (creșterea stimei de sine), la o dezvoltare cognitivă și afectivă mult mai bune, la o mai bună înțelegere a lumii și va avea o mai bună capacitate de a empatiza cu  persoanele din jurul său.

Modele de jucării Montessori de la Zazu Toys

Jucăriile de la Zazu Toys sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, fie că este vorba de jucăriile din lemn provenit din zonele ecologice ale Carpaților, vopselurile utilizate fiind pe bază de apă, fără miros, foarte rezistente la uzură, fie că este vorba de puzzle-urile realizate din carton presat.

Jucăriile din lemn sunt importate de la firme europene cu experiență în realizarea lor, majoritatea provenind din Germania. Calitatea pe care o au este superioară jucariilor din plastic sau pluș.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi jucării din lemn pentru copiii de toate vârstele, vă invităm să ne urmăriți și pagina oficială de facebook.

 

Pin It on Pinterest

Recomandă articolul