Muzica este importantă pentru relaxare tuturor, adulți și copii deopotrivă, întrucât ea creează plăcere, ajută creierul să se destindă. Pentru a avea și mai multe beneficii asupra celui mic, poate ar trebui să investești și în jucării muzicale, precum un pian copii. Joaca cu instrumentele muzicale are numeroase beneficii pentru micuți, pe care le vom detalia în cele ce urmează.

Nu întâmplător am ales pianul de jucărie. Gama de produse Zazu Toys s-a îmbogățit cu un nou model de pian copii, din lemn, în două variante de culori: negru și roz. Aceste micuțe piane sunt replici perfecte ale instrumentelor în dimensiune reală. Pianul de jucărie poate deveni un suport/un punct de plecare pentru viitorul artist, până va avea vârsta necesară studierii instrumentului cu un profesor dedicat. Acest pian din lemn arată foarte bine într-un dormitor sau într-un loc de joacă și va oferi ore întregi de distracție pentru cei pasionati de sunete și muzică. Având 18 note, este un instrument ideal pentru a dezvolta coordonarea mână-ochi și pentru a încuraja creativitatea muzicală. Recomandare vârstă: 3+.

Un alt model mai puțin convențional, este kalimba – un instrument muzical asemanator unui mini-pian. Se poate cânta cu ambele mâini, folosindu-se unghiile degetului mare si ale arătătorului. Acesta stimulează perceptia auditivă a copilului. Este fabricat din lemn de fag. Recomndare vârstă: 5+.

Pian copii. Beneficiile instrumentelor muzicale pentru dezvoltarea cognitivă și artistică

Despre numeroasele beneficii ale instrumentelor muzicale am vorbit și aici. Iată, în mare, cele mai mari avantaje ale instrumentelor muzicale, dar și ale muzicii în viața copiilor și nu numai:

  • stimulează memoria;
  • stimulează dezvoltarea cerebrală, expunerea copilului la muzică dovedindu-se benefică în îmbunătățirea proceselor de învățare;
  • ajută la o mai bună coordonare a mâinilor și a corpului, în general;
  • stimulează atenția și puterea de concentrare;
  • antrenează răbdarea/perseverența
  • ajută copilul să fie mai curajos, știindu-se capabil de lucruri deosebite, precum stăpânirea unui instrument
  • ajută copilul să se relaxeze: să nu cădeți în capacana de a crede că cei mici nu pot suferi de surmenaj sau de stres. Gândiți-vă că activitățile sunt proporționale cu vârsta, prin urmare și copiii resimt activitățile școlare și extracuriculare, așa cum și noi resimțim taskurile de la muncă.
  • dezvoltă creativitatea și dorința de a crea ceva unic, ceva care să-i reprezinte.

De ce să alegi jucării de la Zazu Toys?

Pentru că sunt jucării ecologice, extrem de rezistente la folosință îndelungată. Sunt genul de jucării prietenoase atât cu cel mic, cât și cu mediul înconjurător. Inspirația pentru designul jucăriilor pornește de la o atentă cunoaștere a nevoilor fiecărei vârste, fiind concepute special pentru dezvoltarea și educarea celor mici.

Așa cum v-am obișnuit, la Zazu Toys vă punem la dispoziție o gamă largă de jucării de înaltă calitate, cu care veți petrece clipe minunate alături de copiii voștri. Întotdeauna urmărim ca jucăriile noastre să servească mai multor scopuri educative, așa încât le veți putea folosi pentru mai multe activități împreună cu cei mici. De la dezvoltarea limbajului și până la operațiuni matematice, de logică și aptitudini de lucru manual, jucăriile noastre îi vor ajuta pe micii exploratori să cunoască și să exploreze lumea înconjurătoare, într-o manieră amuzantă.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi jucării din lemn pentru copiii de toate vârstele, vă invităm șă ne urmăriți și pagina oficială de facebook.

Pin It on Pinterest

Recomandă articolul