Când te gândești la o jucărie educativă, dar și distractivă pentru copii, atunci un puzzle lemn este alegerea cea mai potrivită. E o jucărie care nu ar trebui să lipsească din nicio casă unde există copii pentru că aduce cu sine o multitudine de beneficii pentru dezvoltarea armonioasă a micuților.

puzzle lemn

Puzzle lemn – jucăria ideală pentru toți copiii

Din fericire, un puzzle lemn este ideal și pentru copiii mai mici, până într-un an și unul-doi ani. Chiar dacă nu vor ști imediat ce au de făcut, un puzzle cu două-trei piese îi va ajuta să învețe imediat ce presupune regula jocului. Pentru această categorie de vârstă, găsiți în gama noastră de produse puzzle cu 3 piese, fabricate din materiale foarte sigure pentru a fi manipulate de cei mici și pentru care s-a folosit doar vopsea bio. Imaginile amuzante ale puzzle-urilor noastre îi vor atrage pe micuți spre minunata lumea a jocurilor de gândire și logică. În afară de asta, mânuirea pieselor unui puzzle de lemn îi va ajuta pe copilași să-și dezvolte îndemânarea și motricitatea fină a mâinilor. 

Pentru copiii mai mari, puteți crește nivelul de dificultate și să-i antrenați în construirea unui puzzle lemn 3D. Încântarea și bucuria lor vor fi de neegalat, atunci când vor vedea ce minunății au reușit mânuțele lor dibace să construiască. În oferta noastră de puzzle-uri 3D, găsiți diferite modele de animăluțe, ori avioane sau elicopetere cu care sigur vă veți distra întreaga familie.

Construirea unui puzzle lemn poate fi o activitate pe care copilul să o facă singur sau împreună cu un adult. Este o modalitate de a întări legăturile psiho-emoționale dintre copii și ceilalți membri ai familiei: părinți, frați, bunici etc. E o muncă de echipă din care cei mici vor învăța cum să colaboreze, să împartă și să coordoneze o activitate.

Cu ajutorul puzzle-urilor, copiii pot învăța foarte multe lucruri din mediul înconjurător (în funcție de modelul de puzzle: animăluțe sălbatice sau domestice, plante și arbori, mijloace de transport, grade de rudenie, anatomia coprului) și pot face și activități matematice, dar și de comunicare. Sunt puzzle-uri care îi învață pe copii cifrele și cum să numere sau, în funcție de vârsta lor, să facă operații matematice simple. Cu puțină răbdare, puteți trasnforma un joc puzzle într-o activitate complexă, prin care copilul va învăța jucându-se. De exemplu, pentru dezvoltarea imaginației și a limbajului, o dată ce ați format imaginea puzzle-ului, cereți copilului să creeze o poveste în jurul ei. Vă veți distra copios, „scriind” propriul vostru basm.

Iată doar câteva modele de puzzle-uri pe care ți le punem la dispoziție în magazinul nostru:

Beneficiile unui puzzle de lemn

Jocurile puzzle sunt activități complexe, care presupun răbdare, concentrare și reflecție. Acest joc folosește și dezvoltă abilitățile manuale, orientarea în spațiu, atenția, cunoașterea culorilor, capacitatea de a observa și intuiția copiilor. Pentru că devin din ce în ce mai curioși, copiii au nevoie tot timpul de noi provocări. Puzzle-urile sunt jocurile perfecte din acest punct de vedere, deoarece mereu vin cu noi nivele de dificultate.

Iată ce poate învăța copilul*:

Ce sunt răbdarea și perseverența. Niciun joc puzzle, fie simplu sau 3D, nu poate fi făcut cât ai bate din palme. Este necesar să fii determinat, să ai multă voință și răbdare. Să perseverezi atunci când nu reușești să găsești piesa potrivită, la locul potrivit. Puzzle-urile sunt jocuri care vă vor ajuta să-i învățați pe copii ce înseamnă emoția lucrului construit prin muncă, dar și valoarea acestuia. Și, cel mai important, că munca și răbdarea îți oferă satisfacții garantate.

Cresc încrederea și stima de sine (iată ce am putut realiza!). Ce poate fi mai grozav decât un lucrul făcut cu propriile mâini? Fiecare realizare și fiecare succes te ajută să capeți încredere în forțele proprii și să-ți dorești mai mult, de fiecare dată. Astăzi construiești un fluturaș 3D din lemn, mâine poate o căsuță și peste câțiva ani poate vei deveni un arhitect minunat. Joaca este cea care transformă copilul în adultul cu vise și dorințe de mai târziu. Ea stă la baza formării noastre ca oameni, și din punct de vedere profesional și social.

Se dezvoltă: creativitatea, atenția pentru detalii, gândirea logică. Atunci când construiești un puzzle, inevitabil cauți răspunsul la niște întrebări legate de rezolvarea lui, care te obligă să faci anumite conexiuni logice și să apelezi la experiențele anterioare.

*Mai multe citiți și în articolul despre puzzle-urile 3D sau despre cum îi ajută puzzle-urile pe copii, în secțiunea noastră de blog.

Nu uitați! Jucăriile noastre din lemn sunt importate de la firme europene cu experiență în realizarea lor, majoritatea provenind din Germania. Calitatea pe care o au este superioară jucariilor din plastic sau pluș. Pentru a fi la curent cu cele mai noi jucării din lemn pentru copiii de toate vârstele, vă invităm șă ne urmăriți și pagina oficială de facebook.

Pin It on Pinterest

Recomandă articolul