Am decis ca azi sa vorbim despre cateva variante de jucarii din lemn pentru copii pentru ca sunt unele dintre cele mai potrivite cadouri de Craciun.

Daca va doriti sa oferiti un cadou inedit de Craciun unui copil, ori vreti sa il ajutati pe cel mic sa isi dezvolte aptitudinile cognitive, jucariile din lemn sunt alegerea perfecta pe care o puteti face. Datorita formelor si culorilor diverse, acestea sunt foarte atractive pentru cei mici. De asemenea, jucariile sunt de numeroase feluri, cum ar fi cele educative: pentru dezvoltarea abilitatilor, de indemanare si muzicale. Fiecare dintre acestea contribuie eficient la dezvoltarea celui mic.

Instrumente muzicale din lemn

Instrumentele muzicale sunt diverse. Exista astfel de instrumente confectionate din lemn, ce contribuie la dezvoltarea creativitatii si a laturii artistice a copiilor. Acestea sunt atractive datorita culorilor si  sunetelor pe care le emit. Astfel de instrumente pentru copii sunt: tobele, xilofonul, chitara, setul de percutie, cutia muzicala sau vioara. Oferiti un instrument muzical celor mici, pasionati de muzica, si acestia isi vor dezvolta abilitatile – de ce nu, isi vor descoperi talentul muzical.

Xilofon pentru copii

Jocuri de indemanare din lemn

Jocurile de indemanare din lemn, pentru cei mici, cuprind diverse elemente, cum ar fi litere, forme, unelte, cuburi sau labirinturi, care ii provoaca spre a-si dezvolta abilitatile senzoriale si capacitatile motorii, esentiale de altfel.

Jucarie Din Lemn, Cubika, Set Constructii Turn 10 Piese rating

Jocuri educative cu forme geometrice

Acest tip de jocuri din lemn pentru cei mici ajuta enorm la dezvoltarea cognitiva , datorita numeroaselor forme geometrice si a multitudinii de culori. Prin prisma jocurilor de constructie cu forme, copiii vor face cunostinta cu elementele diverse din lemn, vor avea primele experiente tactile si isi vor dezvolta imaginatia, dexteritatea, dar mai ales, capacitatea de coordonare ochi-mana.

Jucarie Din Lemn, Cubika, “Camion Cu Forme Geometrice”

Importanta jucariilor pentru dezvoltarea abilitatilor

Este esential ca micutii sa isi dezvolte principalele abilitati inca din primii ani de viata, precum cele de concentrare, indemanare, rabdare si dexteritate, esentiale de altfel pentru o persoana. Chiar daca aceste instrumente foarte ajutatoare pentru micuti sunt doar niste jucarii din lemn, au fost demonstrate de-a lungul timpului efectele pozitive pe care le au, mai ales asupra copiilor cu varste fragede. In plus, datorita faptului ca jucariile sunt disponibile intr-o multitudine de nuante, acestea vor avea o mare contributie in procesul celor mici, de invatare al culorilor cu usurinta, intr-un mod interesant si distractiv.

Siguranta oferita de jucariile din lemn

Datorita procesului de fabricatie a lemnului de inalta calitate cu vopseluri bazate pe apa, fara miros, jucariile nu sunt daunatoare pentru copii. In plus, jucariile din lemn sunt disponibile in diverse marimi si forme, potrivite pentru fiecare varsta, pentru a nu exista posibilitatea ca micutii sa se raneasca in vreun fel. In descrierea fiecarui produs, veti gasi dimensiunile, varsta recomandata, dar si avertismentele cu privire la ambalaje.

Optati pentru jucarii din lemn cu ocazia sarbatorilor de iarna, iar cei mici vor fi mai mult decat multumiti in momentul in care le vor primi – inplus,  ii vor insoti pe termen lung, datorita rezistentei materialului. Va uram spor la cumparaturi si speram sa gasiti jucariile ideale, pentru micutii vostri.

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Recomandă articolul