Cărui copil nu îi place să se joace cu trenulețe? Sunt amuzante, distractive și, mai ales, sunt îndrăgite de toți copiii, fetițe și băieței deopotrivă. De asemenea, trenulețele sunt jucării potrivite pentru vârste de la cele mai mici, până la cei mai mari iubitori de căi ferate și machete cu trenuri fel de fel.

Atunci când sunteți în căutarea unor jucării distractive, alegerea unui set de trenulețe poate fi cea mai inspirată decizie. La Zazu Toys, toate jucăriile noastre sunt atent fabricate pentru ca cei mici să se joace în deplină siguranță. Sunt jucării ecologice, iar procesul lor de fabricare presupune utilizarea materiilor prime de înaltă calitate și a vopselurilor non-toxice, bio, astfel încât jucăriile pot fi explorate și „ronțăite” inclusiv de bebeluși.

Trenulețe – alege modele interactive, pentru maximum de distracție

Specialiștii care creează jucăriile Zazu Toys, își bazează produsele pe o serie de studii, astfel încât jucăriile și trenulețele noastre să fie în perfectă concordanță cu etapa de dezvoltare a celor mici. Totodată, designul trenulețelor noastre este gândit pentru a fi utilizate și ca jucării educative. În gama de produse Zazu Toys, veți găsi trenulețe cu sortator de forme, trenulețe cu ajutorul cărora copilul va învăța cifrele sau trenulețe cu forme geometrice și alte accesorii distractive.

Tot în gama noastră de trenulețe, veți descoperi și șine din lemn, cu care copilul se poate juca ore în șir, construind diverse modele de căi ferate pentru trenulețul lui preferat.

Joaca cu trenulețe și beneficiile ei

Trenulețele sunt jucării educative, dar și se îndemânare. Cu aceste jucării, copilul poate învăța foarte multe lucruri, de la cifre, culori și forme geometrice, până la meserii, mijloace de transport etc. Este o jucărie pe care o puteți exploata oricum vă închipuiți, astfel încât cel mic să nu se plictisească de ea. Ca orice alte jucării, și trenulețele contribuie la o bună dezvoltare a copilului dumneavoastră, ajutându-l să-și îmbunătățească simțul logic (pentru asamblarea căii ferate, de exemplu), creativitatea sau imaginația (poate fi un bun joc de rol: copilul ca mecanic de tren). Este o jucărie cu care se poate juca atât singur, cât și împreună cu prietenii sau părinții.

Iată ce modele de trenulețe vă așteaptă în magazinul nostru online

De ce sunt jucăriile importante pentru buna dezvoltare a copiilor?

Jocul și jucăriile sunt instrumentele de bază prin care copiii încep să înțeleagă lumea și societatea. Este calea sigură și unică prin care copilul ia contact direct cu fenomene sociale și nu numai. Prin joc și cu ajutorul jucăriilor, copiii se dezvoltă atât din punct de vedere fizic, cât și psihic, respectiv cognitiv. Acestea reprezintă cele mai bune căi de a clădi o bază solidă în ceea ce privește cunoașterea și educația. Este de preferat să aveți o gamă cât mai variată de jucării, care să-i ajute pe cei mici în mai multe direcții. Nu e nevoie să aveți munți de jucării, ci mai degrabă ca acestea să fie diferite și să îl ajute pe copil să învețe lucruri noi. Jucăriile pun accent pe dezvoltarea cognitivă a copilului și îi ajută să realizeze conexiunile cerebrale din creier, în ordinea corectă.

De exemplu,  jucăriile de îndemânare, categorie în care am putea încadra și trenulețele, îi ajută pe cei mici să se coordoneze mai bine și să-și dezvolte motricitatea fină. După cum bine știți, mâinile sunt printre cele mai importante „instrumente” cu care copiii descoperă lumea. Dezvoltarea armonioasă a motricității este în strânsă legătură cu dezvoltarea creierului și a gândirii. Așadar, este foarte important să-i lăsăm pe copii să-și folosească cât mai mult mâinile în activitățile de zi cu zi.

Sfatul Zazu Toys

Dacă vă doriți ca cei mici să nu îți piardă repede interesul pentru jucării, nu i le lăsați pe toate la îndemână. Țineți câteva ascunse și oferiti-i-le prin rotație. Așa, pentru cel mici va exista întotdeauna un element de noutate și se va bucura de jucăria lui „cea nouă”.

Lăsați copilul să se joace și singur. Astfel, el se vede obligat să-și pună imaginația și creativitatea în joc, să creeze povești în jurul jucăriilor sale, să găsească soluții la problemele care pot apărea.

Însă, atunci când vreți să petreceți timp de calitate cu copiii dumneavoastră, acordați-vă măcar 15-20 de minunte în care să vă jucați împreună. Veți vedea că jucându-vă puteți observa comportamentul celui mic, modul în care el copiază la rândul lui comportamnetele/modurile de exprimare ale adulților din jur lui. E o ocazie de analiză pe care o puteți face asupra copilul, fără ca acesta să se simtă invadat în vreun fel. În afară de asta, câteva minute petrecute alături de copil, fără intervenții din exterior, îl vor face să se simtă cel mai important în viața dumneavoastră, astfel încât va căpăta mai multă încredere în propria persoană, dar și în părintele său.

Așadar, încurajați-vă copiii să se joace cât mai mult și jucați-vă și voi cu ei. O modalitate mai frumoasă de petrecere a timpului liber și de stabilire a unor legături emoționale pentru totdeauna încă nu s-a inventat.

Nu uitați! Jucăriile noastre din lemn sunt importate de la firme europene cu experiență în realizarea lor, majoritatea provenind din Germania. Calitatea pe care o au este superioară jucariilor din plastic sau pluș. Pentru a fi la curent cu cele mai noi jucării din lemn pentru copiii de toate vârstele, vă invităm șă ne urmăriți și pagina oficială de facebook.

Pin It on Pinterest

Recomandă articolul